Eladó, nyaraló, Siklós

2.500.000 Ft
  • 32 m²
ID szám
MSZ-100251
Hirdetés típusa
Eladó
Alapterület
32 m²
További információ
Szoba
1
Leírás
Leírás
https://www.youtube.com/watch?v=jN9D6xYeW8w

Nyári nyaraló, épületekkel, berendezéssel, felszereléssel a Villányi-hegység tetején
(Zártkerti művelés alól kivett terület, és gazdasági épületek)

A telek
Területe: 4201 négyzetméter

Keleties lejtésű hegyoldal, a völgy aljától a hegy gerincéig húzódik. Régen itt is szőlőt termesztettek, ezért a telek teraszos elrendezésű. A telek felső részéről (tengerszint feletti magassága 190 méter) – ahol az épületek is vannak – örök panoráma nyílik a Villányi-hegység gerinceire, és a Baranyai-dombságra, ellátni egészen a Mecsekig.

A házak

Mindkét ház jól karbantartott. A tornácos nagy ház (valamikori présház) 20 négyzetméter alapterületű, a kis ház (valamikori gazdasági épület) 12 négyzetméter. Mindkettő galériás, a padlásterek elsősorban alvásra használhatóak (20-30 főig). A falak anyaga a nagy háznál vályogtégla, a kis háznál döngölt vályog. Télen tehát kiválóan tartja a meleget, nyáron pedig kellemesen hűvös. A nagy ház hátsó és északi fala kívülről kisméretű téglával van burkolva. A nagy házban található szoba, valamint a padlásterek linóleummal vannak leburkolva. Minden helyiség világos, nagy ablakokkal.

Pince

Valamikor nagy borospince volt, ivóvizet és igény esetén élelmiszert is lehet itt tárolni. (kb. 16 négyzetméter). Hőmérséklete mindig az évi középhőmérséklet körül mozog (kb. 10 fok). A lejárólépcső és felette a boltív téglával van borítva.

Ciszterna

A ház mellett két nagy betonciszternába gyűjtjük az esővizet.

Teraszok

A házak között és előtt található a járólapokból és vasalt betonból kialakított, közel 50 négyzetméteres többfunkciós terasz (napozás, játék, szabadidős tevékenység, pihenés, beszélgetés, étkezés). Ettől lejjebb van a pingpong, és sport terasz, mellette a részlegesen betonozott étkezőterasz található. E felett van a sátorozó terasz.

Növényzet (Jelenlegi növényzeti borítottság)

A ház környékén és a felső teraszokon – a telek kb. 20 %-án – fű, cserjék és díszcserjék, lejjebb bokros ligetes alacsony erdő.

Gyümölcsfák: A házak közvetlen közelében található három nagy termő cseresznyefa, és jó néhány nagy diófa.

Világítás, víz, fűtés, berendezés

Világítás jelenleg viharlámpával, petróleumlámpával lehetséges. Az utolsó villanyoszlop a háztól légvonalban 200 méterre van. Fürdővízhez ciszternavizet használunk. A fűtést bármilyen kályhával meg lehet oldani, a kéményrendszer kiépített. Az ingatlant berendezéssel együtt kívánjuk értékesíteni.

Közlekedés

A háztól nem messze van az aszfaltozott országút, kicsit távolabb a falu határa. Kb. 10 perc sétára van a vasútállomás és a volánbusz megállója is. Legközelebbi város Siklós, és a gyógyfürdőjéről híres Harkány. Pécs kb. 30 km, a horvát határ 20 km.

Bevásárlás

Siklóson van Lidl, Tesco, Spar, Penny Market.

A telek környezete

A Villányi-hegység ezen részén az erdők-ligetek és a művelt szőlőskertek mozaikszerűen váltják egymást. Mivel az egyes telkek minimum 4-5 ezer négyzetméteresek, és a domborzat
Elhelyezkedés
Megye
Baranya
Város, Kerület
Siklós
Utca
Trinitás
Mutasd a térképen!
  • QR kód QR kód
  • Szabálytalan hirdetés? Jelentse! Jelentés törlése
  • Mentés PDF-ként Mentés PDF-ként
  • 23 megtekintés
Keressen egy várost vagy válasszon a listából
Válasszon a listából, vagy kattintson az "Egyéb" gombra a megjegyzések elküldéséhez.
Betöltés...
Biztos, hogy törölni szeretné a jelentését?
Értékelje az eladót!

Összehasonlítandó hirdetések

    Az összehasonlító táblázatba nem kerültek bejegyzések.